O nama

Industrija mesa IMEL Ljubinje osnovana je 2002. godine od strane nekoliko preduzeća iz BiH, Srbije i Crne Gore, a zvanično je počela sa radom 21.09.2003. godine. Otvaranje ovakvog proizvodnog pogona u Ljubinju ima ogroman značaj za područje Hercegovine, u kojem je nakon ratnih razaranja i privredne stagnacije zamrla sva industrijska proizvodnja. Sa druge strane, dugogodišnje iskustvo i znanje iz oblasti poljoprivrede i živinarstva može u velikoj meri doprinijeti zaživljavanju ove vrste proizvodnje.

Fabrika IMEL Ljubinje raspolaže sa 2.700 kvadratnih metara korisne površine u sklopu koje se nalazi i klanica, kao i pogoni za proizvodnju polutrajnih i trajnih mesnih prerađevina. U fabrici se koristi savremena oprema i tehnologija, kao i odgovarajući informacioni sistem. U ovom trenutku u fabrici je stalno zaposleno 19 radnika.

Živinsko meso koje se prerađuje u ovoj fabrici mora zadovoljavati visoke standarde kvaliteta, kao i ekološke zahteve, što bi značilo da se u ishrani živine koriste samo žitarice, bez komponenti animalnog porekla.

Industrija mesa IMEL Ljubinje je u decembru 2003. godinu dobila izvoznu dozvolu, koja omogućava plasman proizvoda na tržišta jugoistočne Evrope.

Imel d.o.o. Ljubinje je 2013. godine investirao u proširenje proizvodnih kapaciteta. U toku 2013. godine izgrađen je novi proizvodni pogon površine 1000 kvadratnih metara. Sa izgradnjom novog proizvodnog pogona postojeći kapaciteti su znatno povećani i trenutno iznose 25000 kg/u smjeni. Preduzeće je takođe investiralo u nove tehnologije i izgrađen je prvi specijalizovani pogon za proizvodnju motradele van evropske unije u skladu sa najvišim standardima u prehrambenoj proizvodnji. Mortadela se proizvodi od najkvalitetnih komada mesa po italijanskoj recepturi za tržišta BiH, kao i tržišta zemalja u okruženju. Probna proizvodnja mortadele počela je 12.11.2013.godine.


Imel Imel Imel Imel Imel Imel Imel Imel

Kliknite na sliku za uvećanu verziju